Нямам никаква представа и това не е важният въпрос! Така отговори

...
Нямам никаква представа и това не е важният въпрос! Така отговори
Коментари Харесай

Иван Таков пред Позитано 20: Не водя войни! Чувам слухове за отчетно-изборен цикъл в цяла София

Нямам никаква визия и това не е значимият въпрос!

 

Така отговори на медиите ръководителят на Българска социалистическа партия - София Иван Таков, запитан ще бъде ли осъден от Националния съвет на партията поради позицията на столичните общински съветници от Българска социалистическа партия.

 

Таков застана пред медиите преди да влезе на " Позитано " 20 за присъединяване в пленума. От седмица се води същинска война сред националното управление на Българска социалистическа партия и социалисти от София, съгласно които съветниците от левицата са постъпили вярно като са взели участие в гласуването за комисии в Столичния общински съвет. На 9 февруари управлението на Българска социалистическа партия смъкна доверието си от общинските съветници на партията в София и излезе със специфична позиция. " Те към този момент не съставляват Българска социалистическа партия, а единствено себе си и носят персонална отговорност за дейностите си в Столичния общински съвет ", се споделя в позицията. Тогава управлението на Българска социалистическа партия съобщи, че на идващото съвещание на Националния съвет ще бъдат наложени партийни санкции.  

 

" За този Национален съвет сме получили единствено един есемес и един дневен ред, който е задоволително комплициран. И нищо повече. Чувам извънредно притеснителни клюки, че имало концепция за отчетно-изборен цикъл в цяла София и това три месеца преди Европейските избори. Това наподобява на тежък бойкот ", продължи Таков пред медиите.


" Имаше значително саботажи по време на локалните избори, в този момент в случай че ще саботираме и европейските избори, стартирам да се чудя каква е задачата на някои хора в партията ", сподели още той.

На въпрос дали той самият чака да бъде осъден, общинският консултант отговори: " Това за мен е без значение. Ние имаме решение на Градския съвет, на локалната коалиция, на групата общински съветници. Спазили сме до писмен знак устава на Българска социалистическа партия ".

" Аз войни не повеждам и в никакъв случай не съм водил. Както виждате, една дума обществено не сме споделили, макар че се изсипа проливен дъжд от неистини по наш адрес последните 2-3 седмици. Това само поврежда имиджа на партията и по тази причина виждате какъв ни е електоралният резултат ", разяснява социалистът.

Той изясни, че решението на Националния съвет, което към момента не било изпратено на членовете му, е, че се причислява към решението на Градския съвет да не се подписват съдружни съглашения с ПП-ДБ-СС. " Това го имаме като решение на Градския съвет и то е спазено ", уточни той.

Пълен цикъл на отчетни избори значи 700 съществени организации на партията, 24 районни организации и Градският съвет да стартират изначало избор на делегати и управителни органи. " С две думи - безспорен безпорядък и обезглавяване на организацията. При състояние, че по-късно повече от три месеца следва подобен постоянен в партията ", изясни Иван Таков.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР